Animació capçalera Nuvol 1
Animació capçalera Nuvol 2
Animació capçalera Nuvol 3
Il·lustració gavina al port de Dénia
Il·lustració gavina al port de Dénia
Il·lustració gavina al port de Dénia
Il·lustració vaixell al port de Dénia
Il·lustració de Dénia

Notícies

16/03/2018

Plantació popular en la zona verda pública d’Al-Khalif per a celebrar el Dia Internacional dels Boscos

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Dénia organitza una jornada de plantacions, tallers i jocs infantils per a celebrar el Dia Internacional dels Boscos.

El diumenge 25 de març, de 10 a 13.30 hores, es convida a tota la ciutadania a participar en la plantació d'arbres i arbustos, tallers per a xiquets, activitats com la penjada de caixes niu i altres propostes en la zona verda pública d'Al-Khalif (carrer de l'Anemone).

Esta zona verda, recuperada per al gaudi públic després del tancament del punt verd que hi havia, s'adequarà amb taules de pícnic, papereres i un espai per a jugar a petanca.

Vore detall
05/03/2018

El programa de formació “Agricultor formador” obri les inscripcions

El programa “Agricultor formador” es desenvoluparà a Dénia a partir del pròxim mes d’abril. El curs, amb 220 hores pràctiques i 10 teòriques, és gratuït i s’estendrà fins al mes de juny. Les places són limitades i el termini d’inscripció finalitza el 20 de març.

El programa, que pretén utilitzar l’experiència dels veterans agricultors en la fase de formació dels nous agricultors, està impulsat per la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura, a partir del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia. A Dénia es realitzarà amb la col•laboració de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia.
 
Es tracta d’una experiència innovadora que es planteja com una eina efectiva de transferència de coneixements pràctics i tecnologia entre generacions. Els nous agricultors tenen a la seua disposició un aprenentatge tutoritzat per agricultors experimentats, fomentant en la pràctica l’establiment d’un vincle personal entre aquells que es proposen dedicar-se a l’agricultura i els professionals agraris amb experiència.

Aquest programa de formació agrària s'inscriu en el Pla d'Acció Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i forma part de l'”Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020” de la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura.

Es pot sol•licitar més informació sobre este programa formatiu al correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es

Vore detall
27/02/2018

El programa “Descobreix el paisatge” comença amb una visita a Alcalalí

El programa ecoturístic comarcal “Descobreix el paisatge”, que organitzen la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia, es va encetar ahir amb una visita a Alcalalí. Amb la col•laboració de la SAT Llauradors d’Alcalalí i l’ajuntament de la localitat, els participants van conèixer els camps d’ametllers i el Museu Etnològic d’Alcalalí, van tastar varietats d’olis locals i van visitar la fira d’oficis programada dins del Feslalí.

“Descobreix el paisatge” 2018/2019 es desenvoluparà entre el 25 de febrer de 2018 i el 26 de gener de 2019 amb la col•laboració de diverses entitats i productores i productors de la Marina Alta. En total hi ha programades deu visites al territori de la Marina Alta i una a l’Horta de València. La pròxima excursió serà a Teulada, Llíber i Xaló el 7 d’abril, de la mà de la Cooperativa de Teulada, la Finca La Cuta i la Cooperativa de Xaló i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Teulada i la Mancomunitat de la Vall de Pop. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar, fins al 5 d’abril, al correu electrònic deniaviva@ayto-denia.es.

Les places són limitades. Per als desplaçaments, s’habilita un bus gratuït des de Dénia, amb eixida i tornada des de la Casa de Cultura. Les visites són de dificultat baixa i tenen una duració aproximada de 3 hores.

Vore detall
23/02/2018

L’Ajuntament de Dénia organitza un curs gratuït sobre obradors per a elaborats alimentaris artesans

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l'Ajuntament de Dénia organitzen un curs gratuït sobre obradors per a elaborats alimentaris artesans, amb la col•laboració del Servei de Producció ecològica, Innovació i Tecnologia de la Conselleria d’Agricultura. Va dirigit a persones interessades en l’elaboració alimentària artesana, a aquelles que estiguen pensant a iniciar una activitat d'elaboració i també a aquelles dedicades a la dinamització local-rural.

El curs es realitzarà el dissabte 10 de març, en horari de 9 a 13 i de 15 a 19 hores, en la nau central del parc de Torrecremada de Dénia. Les places són limitades i es requereix fer una inscripció prèvia al correu electrònic de Medi Ambient, amb adreça deniaviva@ayto-denia.es. El termini d’inscripció va començar ahir i finalitza el 7 de març.

El curs té un caràcter teòric-pràctic i abordarà els aspectes a tindre en compte a l'hora d'iniciar una empresa de transformació agroalimentària, com ara les necessitats legals, la seguretat alimentària, un guió pràctic per a la realització del Pla d’autocontrol del sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics i la validació de pràctiques alternatives. L’impartirà Marta Feliu Reig, experta en transformats agroalimentaris.

Esta activitat forma part de l'Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020 inclosa en el Pla d'Acció Local «Dénia&Marina Alta Tastinglife», base de la iniciativa Dénia-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia.

Vore detall
19/02/2018

Escolars de Dénia i Jesús Pobre visiten l’ecoparc i la planta de compostatge

Dins de la programació d’educació ambiental que desenvolupa la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic durant el curs, un total de 78 escolars dels centres San Juan Bautista de Dénia i Pare Pere de Jesús Pobre han participat en una visita experimental a les instal•lacions de l’ecoparc  i de la planta de compostatge per a comprovar de manera pràctica la gestió correcta de residus amb la qual prevenim l’impacte ambiental al paisatge, la contaminació de sòls, l’aire, els aqüífers, els rius i la mar, així com agressions a flora i fauna. 

La visita guiada comença en l’ecoparc, on es distribueixen els diferents contenidors per a residus que no es dipositen als contenidors dels carrers com restes vegetals, fusta, voluminosos, escombro, productes químics contaminants, aparells elèctrics, electrònics, bateries, etcètera. A continuació, l’alumnat realitza una pràctica de classificació de residus en cada contenidor. Finalment se’ls lliura un full desplegable amb tota la informació sobre l’ecoparc, l’ecoparc mòbil, i la recollida de voluminosos a domicili, perquè ells també ajuden a conscienciar els majors de la importància de gestionar correctament els residus que no es poden dipositar als contenidors dels carrers.

D’altra banda, la visita a la planta de compostatge permet als escolars observar el procés de gestió de residus vegetals en les diferents fases, des que entra a la planta fins a l’obtenció del producte final, el compost.

Les excursions relacionades amb el reciclatge continuaran al mes de març amb una visita a l’ecoparc mòbil.

Joc d’Ecologia

Una altra de les activitats d’educació ambiental és el Joc d’Ecologia, amb la qual, utilitzant un format atractiu i participatiu, l’alumnat aprén valors i bones pràctiques ambientals lligant situacions de la seua vida quotidiana amb els problemes ambientals globals.

Esta setmana s’han dut a terme nou sessions d’esta activitat, en les quals han participat 220 escolars de 4t de Primària dels col•legis Llebeig, Maristes, Pou de la Muntanya i Cervantes. L’alumnat ha treballat temes com la separació domèstica i la reutilització de residus per fabricar nous objectes, l’atenció i cura als animals domèstics, el respecte a les plantes i animals a la muntanya, els diferents tipus de contaminació o la mobilitat sostenible.

 

Vore detall
16/02/2018

Dénia posa en marxa un programa de visites al patrimoni agrari de la Marina Alta guiades per productors locals

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, amb l'Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020 i dins el Pla d'Acció Local «Dénia&Marina Alta Tastinglife», base de la iniciativa Dénia-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia, ha posat en marxa el programa ecoturístic comarcal “Descobreix el paisatge” 2018/2019. Entre febrer d’enguany i gener del 2019 s’han programat deu visites al territori de la Marina Alta i una visita especial a l’Horta de València guiades per productors i productores agroalimentaris, amb la participació d’un total de 23 empreses productores locals.

La iniciativa ha estat presentada este matí pel regidor de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic, Josep Crespo, Àlvar Kuehn, tècnic d’agricultura de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Àlex Romà, regidor d’Agricultura d’Alcalalí, i Miguel Andrés, en representació de la SAT “Llauradors d’Alcalalí”, municipi on s’enceta este programa de visites guiades el proper 25 de febrer.
 
Esta primera visita es farà coincidint amb el Feslalí “Alcalalí en flor”, la festa de la floració de l’ametler que se celebra a la població. Consistirà en una visita als camps d’ametlers, guiada pels membres de la SAT “Llauradors d’Alcalalí”, en què els participants coneixeran de primera mà el procés de cultiu i recol•lecció de l’ametla.

Totes les visites del programa són gratuïtes, de dificultat baixa i tindran una duració aproximada de 3 hores. Les places són limitades i les persones interessades a assistir s’han d’inscriure abans del dijous previ a cada visita, enviant un correu electrònic a l’adreça deniaviva@ayto-denia.es.

El punt de trobada i eixida des de Dénia serà la Casa Municipal de Cultura. L’horari d’eixida de l’autobús que desplaçarà els participants és a les 9.30 hores, excepte als mesos d’estiu (juliol i agost), que eixirà a les 17.30 hores de la vesprada. A les localitats on es faça la visita, el punt de trobada i eixida serà sempre davant de l’ajuntament del municipi, a les 10 hores. Als mesos d’estiu s’eixirà a les 18 hores. 

El programa ‘Descobreix el paisatge’ compta amb la col•laboració dels ajuntaments d’Alcalalí, Teulada, Vall de Gallinera, Pego, Poble Nou de Benitatxell, Benissa, Vall d’Ebo, Vall d’Alcalà, Jesús Pobre, València i la Mancomunitat de la Vall de Pop.
 
Entre els objectius principals del programa, el regidor de Medi Ambient denier ha destacat la posada en valor del patrimoni agrari i el territori local, la dinamització turística de l’entorn mediambiental i agroecològic, la visibilització dels espais agraris i mediambientals, la promoció del coneixement i divulgació sobre l’agricultura, la producció local, especialment l’ecològica, l’arquitectura tradicional i un ús responsable del territori.

Calendari

Alcalalí (25 febrer)
SAT Llauradors d’Alcalalí
Camps d’ametllers

Teulada + Llíber + Xaló (7 abril)
Finca La Cuta, Cooperativa de Teulada,
Cooperativa de Xaló
Finca de lavanda, vinyes i Cooperativa

Vall de Gallinera (6 maig)
Crisopa, Cooperativa Muntanya i
Cooperativa Sant Roc de Benialí
Camps de cirerers, oliveres, garrofers i Cooperativa

Pego (16 juny)
Pego Natura, Coopego i Horta Sana
Camps d’arròs, fruiters diversos i Cooperativa

Poble Nou de Benitatxell + Xàbia (14 juliol)
Biomoscatell, Oli de Xàbia
Vinyes i oliveres

Benissa (25 agost)
Uvas Cabrera, Joan de la Casa
Vinyes

Xaló + Vall d’Ebo + Vall d’Alcalà (16 setembre)
Cooperativa de la Vall d’Ebo, Tonet Puig,
Productors en Vall d’Alcalà
Vinyes i perelloners

València (21 octubre)
Horta Viva, Belloch - Giner
Camps i un sequer de xufes

Dénia (10 novembre)
Hort Obert, Mandarines ecològiques Dénia
Horts d’hortalisses i de tarongers

Visita comarcal de professionals de la cuina i la restauració (14 gener 2019)

Jesús Pobre (26 gener 2019)
Associació del Mercat del Riurau, Les Freses
Vinyes i camps de blat

Vore detall
14/02/2018

Èxit de participació en la visita guiada a les salines de Calp per a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Dénia, amb la col•laboració de l'empresa Magic&Nature, va organitzar diumenge passat una visita a les salines de Calp per a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls 2018. L'afluència de participants va ser màxima, quedant fins i tot gent en llista d'espera. L'activitat, prevista en principi per al 4 de febrer, es va haver d'ajornar una setmana per causes meteorològiques.

En les salines de Calp, els participants van gaudir d'un anellament científic d'aus amb Toni Zaragozí, ornitòleg i anellador de SEU BirdLife des de fa 25 anys i membre del Grup Ecologista Xoriguer. Va participar també Elías Gomis, fotògraf de naturalesa i també ornitòleg, qui va explicar la història i la gran tasca conservacionista que realitza amb Toni Zaragozí en aquest enclavament ple de biodiversitat que pateix constants amenaces per tractar-se d'un aiguamoll urbà.

Els participants van poder viure també l'experiència de retornar a la llibertat a dos esparvers (Accipiter nisus) que provenien del Centre de Recuperació de Santa Faç.

Després d'un passeig per l'entorn natural, el grup va gaudir d'un pícnic al sol i del contacontes "Berto cerca un amic. L'aiguamoll", interpretat per la pròpia autora, Kika.

Membres del grup local WWF Alacant van ajudar en totes les tasques i van llegir un manifest a favor dels aiguamolls.

Vore detall
12/02/2018

L’ajuntament tanca el punt verd d’Al-Khalif i n’instal•la dos de nous per a donar servei a la zona

L’Ajuntament de Dénia comença el desmuntatge del punt verd d’Al-Khalif dilluns pròxim. Els primers dies de la setmana es durà a terme la retirada de la tanca i el formigó de la instal•lació i, a finals de setmana, el departament de Parcs i Jardins començarà a preparar el terreny per a condicionar-lo com a zona verda.

Per tal de donar servei a la zona, a partir de dilluns estaran operatius dos nous punts de recollida de verd ubicats en el camí de Sant Joan, al costat de l’entrada al Bosc de Diana, i en l’encreuament de l’assagador de Santa Llúcia i el camí de Merle.

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha anunciat que la regidoria continuarà instal•lant nous punts de verd pel terme en els pròxims mesos i ha incidit en la importància de que els particulars facen un bon ús d’estos contenidors, abocant única i exclusivament restes vegetals.

Vore detall
29/01/2018

El servei de Guardacostes sorprèn a dos furtius pescant eriçons en la Reserva Natural Marina del Cap de Sant Antoni

El servei de Guardacostes, cogestionat per l'Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana, va sorprendre divendres passat a dues persones quan intentaven portar-se més d'un centenar d'eriçons capturats en la Reserva Natural Marina del Cap de Sant Antoni.

Els fets van ocórrer a primera hora del matí, quan després de detectar a un d'ells en l'aigua, prop de la zona denominada El Faralló, van sospitar que estava agafant eriçons de forma il·legal en aigües de la Reserva Natural Marina del Cap de Sant Antoni. El segon implicat esperava en la costa a que el seu company li acostara el cabàs amb la captura.

Quan ho va traure de l'aigua i es dirigia cap a una furgoneta, va ser sorprès pels guardacostas. Després d'identificar als dos furtius i explicar la captura, 166 eriçons en total, es va estendre acta i es van retornar els exemplars al mar. En l'operatiu es va comptar amb el suport d'una patrulla de la Guàrdia Civil, àrea Fiscal.

Aquesta àrea marina protegida ja va patir en el passat la quasi total desaparició de l'eriçó de mar a causa de la sobrepesca realitzada per furtius mitjançant la pràctica de busseig. Actualment, gràcies a la protecció de la zona i a la col·laboració ciutadana, l'eriçó de mar i altres importants espècies que pràcticament havien desaparegut de la nostra costa, es troben en un bon estat de recuperació.

Cal recordar que l'extracció de l'eriçó de roca i l'eriçó negre està regulada pel Decret 50/2005 de la Generalitat Valenciana, que prohibeix expressament la seua pesca “mitjançant la pràctica del busseig”, ja siga en apnea o en qualsevol altra modalitat, així com la seua extracció “en les zones qualificades com a reserves marines d'interès pesquer a l'empara de la Llei 9/1998, de 15 de desembre, de la Generalitat, de Pesca Marítima de la Comunitat Valenciana”.

Vore detall
25/01/2018

Vora 700 escolars participen en la campanya de promoció de consum de fruita i verdura ecològica

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha realitzat, dins del programa d’Educació Ambiental per als centres educatius, una promoció del consum de fruita i verdura ecològica amb la campanya “Sucs a l’Escola”.

L’activitat està emmarcada en l’”Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020” dins el Pla d’Acció Dénia&Marina Alta #Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia. Entre els seus objectius estratègics estan el fet d’impulsar i recuperar el paisatge agrícola, els seus productes i les productores i productors locals de Dénia i la Marina Alta, així com el de descobrir-lo a l'alumnat de les escoles.

L’activitat ha consistit en un itinerari guiat pel parc de Torrecremada, on els alumnes han fet un inventari de la fruita i verdura que trobaven a la temporada de tardor i hivern, tant als arbres de fruites al parc com als horts urbans. Després, els alumnes prenien un suc de taronja recentment espremut, varietats navelines, valències o lane late. Tot provinent de productors i productores locals de Dénia i la Marina Alta, com Mandarina ecològica Dénia, Hort Obert, Joan Gasquet, Pego Natura o Coopego. La Gestió de les taronges ha estat a càrrec de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l'Ajuntament de Dénia.

Durant l’itinerari s’ha remarcat el valor dels productes de proximitat, per promoure l’economia local, l’ocupació en agricultura,  i el manteniment dels terrenys agrícoles cultivats, minorant la contaminació per llargs desplaçaments. A més a més, als alumnes se’ls ha lliurat un got de plàstic dur patrocinat per l’Associació del Mercat del Riu Rau de Jesús Pobre, per significar un exemple de mercat de proximitat amb productes ecològics.

Entre els mesos de novembre i gener, han participat 387 alumnes dels col·legis Montgó, Maristas, Pou i Cervantes. A més a més, al programa “Descobrim el parc de Torrecremada” s’ha incorporat l’acció de beure suc de taronja, sumant 306 alumnes dels centres Llebeig, Sagrado Corazón, Maristas, Cervantes i Vessanes.

L’activitat preveu la seua continuïtat al llarg del Curs 2017/2018.

Vore detall
18/12/2017

Llauradors amb experiència formaran i ajudaran els futurs agricultors

Demà dimarts, 19 de desembre, es presentarà el programa “Agricultor formador”, que es desenvoluparà a Dénia a partir del pròxim mes de gener.  En l’acte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 17.30 hores, intervindrà el cap del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia de la Generalitat Valenciana, Josep Roselló. El programa, que pretén utilitzar l’experiència dels veterans agricultors en la fase de formació dels nous agricultors, està impulsat per la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient, l’Oficina de la Innovació i la Creativitat i la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura, i s’emmarca dins de les accions del projecte Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia.
           
En el mateix acte s’oferirà informació sobre la convocatòria d’ajudes a la primera instal·lació de nous agricultors dins del programa 2014-2020 de la Generalitat Valenciana.
 
Es tracta d’una experiència innovadora que es planteja com una eina efectiva de transferència de coneixements pràctics i tecnologia entre generacions. Els nous agricultors tenen a la seua disposició un aprenentatge tutoritzat per agricultors experimentats, fomentant en la pràctica l’establiment d’un vincle personal entre aquells que es proposen dedicar-se a l’agricultura i els professionals agraris amb experiència.
 
 
AL VOLTANT DE 100 ALUMNES HAN PASSAT PELS CURSOS AGRARIS
 
Al voltant d’un centenar de persones han participat des del passat mes de juny en els cinc cursos de formació agrària organitzats per la Regidoria d’Agricultura de Dénia i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat. Un 80% dels alumnes procedien de la Marina Alta i un 30% del total es va inscriure en tots els cursets.
 
Aquests programes de formació agrària s'inscriuen en el Pla d'Acció Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i formen part de l'”Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020” de la regidoria. L’objectiu és la formació d’agricultors o d’interessats a ser-ho, a partir d’un programa periòdic, de qualitat, teòric, pràctic i amb reconeixement oficial. Pròximament es presentaran les actuacions de formació del primer semestre de 2018. 
 
Vore detall
15/12/2017

L'ajuntament instal·la indicadors acústics al carrer Loreto

Els indicadors acústics que mesuraran la pressió acústica en la Zona Acústicament Saturada (ZAS) del carrer Loreto s'han instal·lat aquest matí. Dénia és la primera població de la província d'Alacant a comptar amb aquests sistemes de mesurament del soroll ambient.

Els dispositius senyalitzen mitjançant un codi de llums intuïtiu la idoneïtat dels nivells registrats, segons se superen o no uns anivelles límit. El panell frontal de l'indicador s'il·lumina de diferents colors: verd si els nivells són acceptables, ambre quan es registren nivells que es comencen a considerar elevats però no excessius i roig quan els nivells són excessius. En aquest cas, el color roig es reforça amb l'encès intermitent de la paraula “silencie. Una vegada aconseguit el color roig i transcorregut un temps prudencial, el dispositiu emet una xiuletada curta que serveix d'avís que s'han superat els nivells màxims i criden també l'atenció de qualsevol persona que, per la seua ubicació, no tinga una visualització directa del dispositiu.

La declaració de ZAS afecta al tram de carrer Loreto comprès entre la plaça de la Constitució i els carrers Desemparats i Forn d’Algarra i va entrar en vigor el passat 13 de setembre pel termini d'un any. Es tracta d'una mesura amb la qual l'ajuntament vol garantir el descans dels veïns rebaixant els nivells de soroll en la zona i que va ser aprovada definitivament pel ple de l'ajuntament en el mes d'agost, una vegada rebut l'informe favorable de la Direcció general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat València.

A més de la posada en funcionament d'aquests semàfors acústics, durant l'any de vigència de la ZAS s'aplicaran en el carrer Loreto altres mesures correctores com la limitació horària als locals d'hostaleria; la major presència i control policial per a garantir el compliment de l'horari de tancament dels establiments; o la suspensió de concessió de noves llicències per a establiments amb activitats recreatives i d'atzar; d'oci i entreteniment i activitats hoteleres i de restauració. Així mateix, els serveis municipals de neteja no actuaran en el carrer abans de les 7 del matí si utilitzen la granadora mecànica, o de les 7.30 hores si netegen amb fregadora i la recollida de brossa no es realitzarà abans de les 6 del matí.

Vore detall
04/12/2017

L’última excursió en família del 2017 recorre la Vall de Laguar

L’última eixida del programa “Excursions en família” d’enguany va consistir en una ruta amable per camins rurals i senda de muntanya a la Vall de Laguar. Partint de Fleix, els participants anaren a Benimaurell per l’antic camí que transcorre al costat dels llavadors d’ambdós pobles i van continuar la ruta per senda fins al Collado de la Garga, amb vistes impressionants de la Rectoria, Dénia, el Montgó i la mar.
 
El programa es reprendrà al gener del 2018, concretament el diumenge 14, amb una excursió a la Xara, Benimaquia, el camí de la Colònia i la Pedrera.
Vore detall
17/11/2017

L’Ajuntament de Dénia forma barreres de posidònia en les platges per a frenar l'erosió

Durant aquest mes de novembre, l’Ajuntament de Dénia ha començat a “construir” dics de posidònia en diferents platges del municipi amb l'objectiu de frenar l'erosió i evitar que els temporals s'engolisquen l'arena.

La decisió municipal es basa a fer una gestió més sostenible i aconseguir que es diposite un major nombre de sediments que contribuïsquen a disposar de més platja seca per a la pròxima campanya i evitar l'acció de temporals, ha apuntat el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo. Aquest criteri és una acció ambiental reconeguda i ben valorada, que es recomana, fins i tot, des del protocol de Banderes Blaves, les candidatures de les quals s'estan preparant per a la pròxima temporada.

S'ha actuat en la platja de la Marineta Cassiana, on l'any passat ja es va instal•lar aquesta barrera d'algues aconseguint un augment del 20% de platja seca, i en algunes zones de la platja de les Marines on existeixen trams erosius com la zona de Blay Beach i dels apartaments Madrimar (carrer de la Mussola).

Aquest mètode de frenar l'erosió de les platges s’estendrà als trams en regressió situats al nord de la platja Punta Molins.

Les barreres de posidònia es mantindran fins al pròxim mes de març.

Vore detall
27/10/2017

Medi Ambient organitza una jornada sobre gestió de la costa

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, junt amb l’IROX (Institut de Recerca Oceanogràfica de Xàbia), ha organitzat una jornada sobre erosió i gestió de la costa que se celebrarà el pròxim divendres, 3 de novembre, a les 19 hores a la Casa de Cultura de Dénia. En ella es tractaran tant qüestions mediambientals com socioeconòmiques, relacionades amb l’erosió de les platges, la regressió marina, solucions naturals i enginyeria.

El ponent serà Rafael Sardà, investigador del CSIC (Consell Nacional d’Investigacions Científiques). Sardà és Doctor en Ecologia Marina, científic sènior del Consell des de 1991, i investiga en l’Unitat de Sistemes Socio-ecològics Marins i Costaners del CEAB. És també professor associat del departament d’Innovació i Operacions de l’escola superior ESADE des de 1993, impartint cursos de gestió ambiental; i cofundador del grup de negocis i medi ambient Aliança Global de les escoles de negocis.

El conferenciant estudia la frontera entre sistemes socials i ecològics, com funcionen i interactuen i com fer front als problemes ambientals actuals i emergents, locals i globals, així com el paper que la ciència i la normativa poden jugar. Els seus àmbits d’investigació inclouen la gestió integrada de la zona litoral, l’administració dels oceans, l’ecologia bentònica del fons submarí i la sostenibilitat.

Vore detall
25/10/2017

El pla estival de reciclatge d'Ecovidrio incrementa un 3% el reciclat de vidre a Dénia respecte a l'any passat

La ciutat rep el guardó “Iglú Verd” en reconeixement al compromís de particulars i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, va engegar el passat estiu, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia, el pla integral de reciclat per a l'època estival, gràcies al qual s'han aconseguit reciclar 635 tones de vidre a Dénia, un 3 % més que en el mateix període de 2016.

L'alcalde, Vicent Grimalt, i el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, han rebut avui, de mans del gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, el guardó ‘Iglú Verd’ per haver superat la xifra de reciclat de vidre respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de particulars i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Ecovidrio ha incrementat l'abast i la dimensió del pla integral de reciclat de vidre en el període estival, una iniciativa que persegueix sensibilitzar a l'hostaleria i incrementar les dades de reciclatge de vidre durant els mesos d'estiu. En aquesta edició, un total de 113 establiments hostalers de Dénia han col·laborat amb l'entitat, una dada important donada la influència del sector, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, per ser un període en el qual s'arreplega el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Els resultats obtinguts s'han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Dénia i a la dotació de mitjans per part de Ecovidrio. Amb l'objectiu de facilitar la col·laboració, es van lliurar 69 poals adaptats a les necessitats dels professionals hostalers i es va ampliar la freqüència de recollida de vidre per a gestionar adequadament l'augment de l'activitat en aquest sector.

A nivell nacional, el pla integral ha comptat amb la participació de 80 municipis costaners de tot el país i més de 6.300 establiments. La campanya ha aconseguit reciclar en total més de 27.900 tones d'envasos de vidre, que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 4.500 cotxes.

Hostaleria sostenible

Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d'una classe magistral amb Ángel León, en el seu restaurant Aponiente guardonat amb dos estels Michelin. Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar si han resultat guardonats en la pàgina web de la iniciativa www.tomanotareciclavidrio.es amb packs experiència, entre altres premis.

Ángel León, conegut com a ‘Xef del Mar’ i impulsor de la sostenibilitat en l'alta cuina amb iniciatives com el reciclatge de peixos de descarte, ha sigut l'ambaixador de la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ El xef ha creat un gelat marí sostenible i ha realitzat una crida a ciutadans i professionals de l'hostaleria per a animar-los a reciclar vidre en aquesta època.

Dades de reciclat de vidre a Dénia

Segons les últimes dades relatives a 2016, els ciutadans de Dénia van reciclar un total d'1.636.020 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 39,5 kg.
Respecte a la taxa de contenerització, Dénia se situa amb una mitjana de 119 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 349 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Vore detall
20/10/2017

Més de 300 escolars participen en el teatre participatiu “Sembrant paraules”

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha dut a terme 5 sessions de l’obra “Sembrant paraules”, un teatre participatiu emmarcat en l’oferta d’educació ambiental als centres escolars i que tracta de manera amena conceptes i valors de sostenibilitat, agricultura i alimentació saludable.

L’activitat ha tingut lloc els dies 16, 17 i 18 d’octubre al Centre Social, i en ella han participat més de 300 alumnes dels col·legis Cervantes, Llebeig, Maristes, Montgó i Pare Pere de Jesús Pobre.

L’obra representa situacions en què l’agricultura ecològica s’imposa sobre el model d’agricultura extensiva, i tracta temes com els aliments de Km.0; horts escolars i horts urbans; aliments amb sabor i vitamenes; o la repercussió a escala local i planetària del tipus d’agricultura. Tot això en un format participatiu i lúdic amb presència de cançons, jocs tradicionals i endevinalles.

Vore detall
18/10/2017

Més de 200 voluntaris participen en la jornada de neteja marina “Per una mar neta”

La tercera edició de la jornada de neteja marina “Per una mar neta”, organitzada pel Servei Ambiental Marí i de Pesca de la Regidoria de Medi Ambient, va congregar diumenge passat a 218 voluntaris que van realitzar tasques de neteja i recollida de residus per mar i terra. Els participants es van organitzar en grups, realitzant les tasques per la costa des de les Rotes fins a les Marines, entre les 9.30 hores i les 12 hores del matí.

Per mar es van arreplegar residus des de la zona del principi de les Marines fins a les Rotes, esculleres i zones portuàries. Van participar 5 embarcacions, 29 persones sobre caiacs i taules de paddle surf en la superfície, així com un centenar de bussejadors que van rastrejar el fons marí.

Al voltant de les 12.30 hores es van dipositar els residus arreplegats en els contenidors disposats per l'empresa Segaplast. Entre les restes trobades, destaca una mànega hidràulica d'uns 20 metres trobada en el fons marí de les Marines.

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha assenyalat que enguany s'han arreplegat menor quantitat de residus que l'any anterior i ha volgut agrair públicament la seua col•laboració a Segaplast i Marina de Dénia, els diversos clubs de busseig, armadors d'embarcacions, tripulacions, col•legis, associacions d'esports subaquàtics, empreses de turisme actiu i a tots els particulars voluntaris per “fer possible que, per tercer any consecutiu, mantinguem més neta nostra costa i llancem un important missatge de conscienciació a la societat”.

Vore detall
06/10/2017

La Regidoria de Medi Ambient desenvolupa una estratègia per a implantar la cultura del reciclatge entre la població

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic està desenvolupant una estratègia per a aconseguir implantar una vertadera cultura del reciclatge entre la població que permeta complir l'objectiu marcat per la Unió Europea per a 2020, que estableix que almenys el 50% dels residus de materials d'ús domèstic es reciclen o reutilitzen, i per a 2030, que fixa aquest percentatge en el 65%. El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, ha advertit que l'incompliment d'aquest compromís comportarà “sancions molt dures”, part de les quals hauran d'assumir els ajuntaments com corresponsables de la gestió de residus.

La regidoria porta temps treballant a millorar i fomentar la recollida selectiva de residus amb l'engegada de l'ecoparc mòbil, unes noves instal·lacions per a l'ecoparc de la ciutat, posades en funcionament fa ara un any, més contenidors per a la recollida i campanyes de conscienciació. Amb tot, “les xifres de reciclatge a Dénia estan estancades i és imprescindible que la població es consciencie i s'implique”.

Per a pal·liar aquesta situació, la regidoria va a engegar noves mesures. Des d'aquesta setmana, el servei d'ecoparc mòbil arribarà a més zones del casc urbà i ampliarà el seu horari a les vesprades, de 14 a 19 hores. Els nous punts on, a partir d'ara, s'instal·larà l'ecoparc mòbil són el carrer Elx, el carrer Pont, la plaça Valgamediós i La Pedrera, que se sumen als ja existents de Torrecremada, carrer Mira-rosa, La Xara i Jesús Pobre, carrer La Via i Camí de Sant Joan.

Est és el quadre d'horaris i ubicacions:

 
HORARI
DILLLUNS
DIMARTS
DIMECRES
DIJOUS
DIVENDRES
DISSABTE
8 a 13 h.
Mercadet
Torrecremada
C/Mirarrosa
C/Elx
La Xara/Jesús Pobre
C/La Vía
Camí de Sant Joan
14 a 19 h.
Deveses
(juliol i agost)
C/ Pont
Plaça Valgamediós
La Pedrera
Nova Dénia (julio y agosto)
 

Les vesprades dels dilluns i els divendres, durant els mesos de juliol i agost, l'ecoparc s'ha instal·lat en Els Deveses i Nova Dénia. Passat aquest període estival, la regidoria està estudiant la possibilitat de cobrir aquests dies, així com la vesprada del dissabte, amb nous punts d'ubicació.

D'altra banda, el regidor Crespo ha anunciat que pròximament s'instal·laran més contenidors de reciclatge selectiu, especialment de recollida d'envasos, ja que són els que generen el major volum de residus en les llars.

Contenidors de matèria orgànica

Així mateix, Medi Ambient projecta la instal·lació de contenidors de recollida selectiva de matèria orgànica a principis del pròxim any i, actualment, està estudiant com i on situar-los. La implantació del conegut com a 5è. contenidor abans de 2020 és un altre dels compromisos adquirits pels països de la UE. Segons ha assenyalat Josep Crespo, la Conselleria de Medi ambient va a repartir gratuïtament unitats d'aquests contenidors per les poblacions de la Comunitat Valenciana, entre elles Dénia, que espera instal·lar-los al més prompte possible.

Prèviament la regidoria durà a terme una campanya per a informar a la població sobre l'ús correcte d'aquests contenidors.

Reciclar és estalviar

Finalment, el regidor de Medi Ambient ha volgut fer una reflexió sobre la repercussió econòmica que comporta no reciclar. Els ajuntaments que integren el Consorci del Pla Zonal 6, àrea 1, és a dir, dels 52 municipis de les Marines Alta i Baixa, juntament amb El Campello, paguen a la planta de tractament integral de residus, situada en aquest últim municipi, per cada tona de brossa dipositada.

Si duguérem a terme un reciclatge efectiu, separant els residus orgànics de la resta, el nombre de tones portades a la planta disminuiria, els costos s'abaratirien i la repercussió d'aquesta despesa en les butxaques de tots els veïns seria també menor.

Josep Crespo ha indicat que els ajuntaments del Pla Zonal 6 estan “realitzant un esforç per a no incrementar la taxa de recollida de brossa en els nostres municipis, però per a açò hem d'aconseguir reduir el nombre de residus que produïm”.

Vore detall
05/10/2017

La Regidoria de Medi Ambient presenta la programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018

S’ha elaborat amb la participació activa de la comunitat educativa i reforça les activitats en àrees com els recursos hídrics, el canvi climàtic o la gestió de residus

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha presentat hui la programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018, un total de 41 activitats, “pràcticament el doble del que fèiem fins ara”, que el departament oferta als centres d’educació Infantil, Primària, Secundària, cicles formatius i Batxillerat de la ciutat amb l’objectiu “de crear consciència del que és el nostre territori”. La regidoria ha buscat la implicació de la comunitat educativa i va presentar l’esborrany del programa als cap d’estudis i representants de tots els centres educatius per tal que feren els seus suggeriments i aportacions a la proposta d’activitats. Fruit d’esta participació, enguany s’incorpora al programa un taller de contaminació acústica dirigit a l’alumnat de Secundària que va ser sol·licitat per un dels centres. L’acollida d’este nou format ha tingut molt bona acceptació entre els centres educatius, segons ha indicat Crespo.
 
La regidoria presenta, doncs, una oferta clara i unificada, que inclou àrees “molt importants” que bé no es tractaven fins ara o tenien poca presència en el programa i que el regidor Josep Crespo considera fonamentals.
 
Com a exemple, Crespo ha citat la manca d’activitats en el parc natural del Montgó, que enguany es reforcen i introdueixen, com a novetat, una visita guiada amb catamarà a la reserva natural i marina del cap de Sant Antoni. L’ajuntament col·laborarà amb els centres que hi participen assumint el cost de la primera eixida que facen. Altres de les novetats incloses en l’àrea temàtica de “Biodiversitat i patrimoni natural” són la celebració de xarrades sobre espècies invasores acompanyades d’una visita a l’espai envaït, dirigides a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, una excursió a la marjal Pego-Oliva, la xarrada-taller sobre la importància dels sòls o el taller de construcció de caixes niu que després s’instal·laran en els col·legis.
 
En el marc del projecte “Dénia&Marina Alta Tastinglife” de Ciutat Creativa de la Gastronomia s’han programat deu activitats relacionades amb l’agricultura i l’alimentació saludable, on s’inclouen el projecte HortaEscola, la promoció del consum de fruita i verdura ecològica i local amb la visita a un hort de cítrics i la degustació de suc natural o una aproximació als riuraus amb l’activitat “Qui té pansa, té dansa”.
 
Un àrea que a penes es tocava en edicions anteriors són els recursos hídrics. Enguany, s’han organitzat xarrades de sensibilització i estalvi d’aigua i visites a l’estació depuradora d’aigües residuals i a l’estació de tractament d’aigües potables de Beniadlà.
 
El canvi climàtic té també un especial protagonisme en estes activitats de conscienciació i es tractarà en eixides pel casc urbà, xarrades i tallers com l’esmentat abans de contaminació acústica o un altre sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 
L’últim apartat d’activitats versa sobre la gestió de residus i també ha estat reforçat per a este curs en què s’han programat visites a l’ecoparc i ecoparc mòbil, a la planta de compostatge i tallers sobre reciclatge.
Vore detall
03/10/2017

Èxit de participació en les jornades ornitològiques per a celebrar el Dia Mundial de les aus

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus, el 3 d'octubre, la Regidoria de Medi ambient i Canvi Climàtic va organitzar unes jornades el cap de setmana passat, de la mà de l'empresa mediambiental Magic&Nature, amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat de protegir l'avifauna per la seua important funció en l'ecosistema.

Les activitats van començar dissabte, 31 de setembre, amb una ruta guiada per la zona i els arrossars del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Allí es van poder observar les diverses aus que alberga l'entorn en un període tan important com és la migració. També es va realitzar una sessió d’anellament científic, a càrrec del doctor i ornitòleg Francisco Atiénzar, i entre les captures destaquen aus com el blauet, el rossinyol pitblau, el rossinyol bord, diversos xitxarres del canyar i un xarxet americà.

A la vesprada, xiquets i adults van gaudir d'una mini fira de tallers relacionats amb el món de les aus, en el Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgó del Bosc de Diana, on van aprendre a construir caixes nius i menjadors biodegradables. La jornada va finalitzar amb un berenar ecològic.

Ja el diumenge 1 d'octubre, es va celebrar una eixida en catamarà per la reserva del Cap de Sant Antoni per a l'observació d'aus marines. Durant la mateixa, els participants van poder observar les diferents aus que habiten l'enclavament natural, com la colònia de corbs marins i falcons pelegrins.

 L'organització ha valorat molt positivament les jornades, ja que “no solament van superar expectatives quant a número d'inscrits, sinó que els participants van mostrar el màxim interès durant les activitats”. Segons el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, s'han complit els objectius de les jornades amb la fórmula amb la qual treballa la regidoria “que no és altra que acostar i posar en valor l'entorn amb activitats amenes per a fomentar el respecte i la conservació del mateix”.

Vore detall
26/09/2017

Medi Ambient presenta el Diari d'bservació marina y la guia de la reserva

La Regidoria de Medi Ambient ha dut a terme dues noves iniciatives amb les quals pretén difondre els valors mediambientals del nostre entorn, en l'àmbit social, turístic i educatiu, com a via per a fomentar la seua cura, respecte i estima.

D'una banda ha editat un Diari d'Observació Marina OBMAR que servisca de guia per a poder seguir de manera més científica el pas de cetacis enfront de la nostra costa. El diari va dirigit a tripulants d'embarcacions esportives i professionals i als particulars, cada vegada més, que observen des de terra el pas de cetacis per les nostres aigües. Les seues aportacions contribuiran a enriquir els estudis científics i seran publicades en la web de Medi Ambient, al costat de totes les dades actualitzades d'albiraments en la zona.

La guia disposa de diferents apartats amb informació útil per a l'observador i consells sobre com observar als cetacis sense interferir ni molestar el seu pas.

El dissenyador de Dénia Jaume Pastor ha sigut l'encarregat de crear la imatge d'OBMAR, cercant “la visualització de l'espai marí i la seua protecció”. Un logo que transmet un missatge clar, utilitza els colors del mar i inclou elements característics del paisatge, com l'al·lusió al Montgó, la figura de dofins i una marca circular que remitent a la mirada a través d'uns prismàtics en el moment de l'observació.

Així mateix, d'aquí a uns dies eixirà publicada la guia “Dénia, paradís de la biodiversitat” amb informació sobre la reserva marina del Cap de Sant Antoni. Aquesta guia, la primera d'una sèrie en la qual està treballant la regidoria, cerca divulgar la riquesa de la reserva tant en l'àmbit turístic com a educatiu. S'ha editat un primer tiratge de 5.000 exemplars, en castellà, valencià i anglès, que es distribuiran en els centres educatius i en les oficines de Turisme de la ciutat.

La guia conté un catàleg d'aus marines, cetacis i altres espècies que habiten la reserva, al costat d'una secció sobre la posidònia i la seua importància. Reuneix, a més, informació sobre el Servei Ambiental-Marí i Pesca i la tasca que desenvolupa i sobre el projecte de recuperació de tortugues en el qual l'Ajuntament de Dénia col·labora amb l'ARCA del Mar de l'Oceanogràfic de València.

Vore detall
26/09/2017

Medi Ambient organitza una jornada de neteja marina amb voluntariat el 15 d'octubre

La Regidoria de Medi ambient i Canvi Climàtic organitza una nova jornada de neteja marina amb voluntariat el pròxim 15 d'octubre. El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, espera que la participació de persones voluntàries en la jornada “Per una mar neta” siga elevada i es puguen “igualar o superar” els 300 participants de l'any passat. Les persones interessades poden inscriure's ja enviant un correu electrònic amb les seues dades a l'adreça deniaviva@ayto-denia.es o cridant al 96 578 01 00, extensió 2011.

La neteja del litoral es realitzarà a tres nivells: en el fons marí, gràcies a la col·laboració de bussejadors; en la costa, amb voluntariat a peu, i en la superfície de l'aigua, amb la col·laboració d'embarcacions, caiacs i tables de paddle surf.

El voluntariat es concentrarà a les 9 hores al principi de l'escullera sud, on l'organització assignarà les zones a netejar i els farà lliurament del material necessari (borses i guants). A les 12.30 hores els participants es reuniran en Marina de Dénia, on es quantificaran i classificaran els residus arreplegats, gràcies a la col·laboració de l'empresa Segaplast, i se'ls oferirà un aperitiu abans de clausurar la jornada.

Depenent del nombre d'inscrits es podrà cobrir una major franja de costa en els treballs de neteja. L'elevada participació de la passada edició va fer possible que es netejara des de la platja de les Deveses fins a pràcticament la costa de Xàbia, segons ha apuntat el coordinador del Servei Ambiental-Marí i Pesca, Toni Martínez. En 2016 es van arreplegar un total de 325 quilograms de residus, entre ells 198 quilograms de plàstic, 111 de metall, 6 quilograms de cartó i paper i 7 quilograms de vidre.

Vore detall
19/09/2017

La Regidoria de Medi Ambient i Agricultura organitza una jornada i tres cursos d’agricultura de certificació oficial

La Regidoria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura de l’Ajuntament de Dénia ha organitzat tres cursos d’agricultura i una jornada, entre els mesos d’octubre i novembre, dirigits a persones que treballen el camp, les que voldrien treballar-lo, o que tinguen interés per l’agricultura. Els cursos, teòric-pràctics, són gratuïts i comptaran amb una certificació oficial.

L’objectiu del programa, segons destaca l’edil de l’àrea, Josep Crespo, és “oferir un espai formatiu formal perquè els professionals i no professionals assolisquen competències necessàries per a desenvolupar els cicles d’aquest sector”.

El primer d’ells, és el Curs de muntatge i manteniment d’instal·lacions de reg, i tindrà lloc els pròxims 4 i 5 d’octubre, de 16.30 a 19.30 hores. La inscripció està oberta fins al 29 de setembre.

El 18 d’octubre se celebrarà la Jornada sobre fertilització orgànica i compostatge, de 18 a 21 hores. En aquest cas, la inscripció serà del 2 al 13 d’octubre. 

El segon curs, “Cultiu de l’alvocat i altres fruiters tropicals com alternativa als conreus tradicionals”, es realitzarà del 30 d’octubre al 3 de novembre, de 18 a 21 hores, i la seua inscripció estarà oberta des del 10 al 27 d’octubre.

Per últim, del 13 al 16 de novembre, de 18 a 21 hores, serà el torn del curs “Control biològic de plagues”, amb inscripció des del 30 d’octubre al 10 de novembre.

La part teòrica de tots els cursos s’impartirà a la Casa de la Cultura i la part pràctica s’especificarà a cada cas. Per exemple, el primer curs a realitzar serà als horts urbans.

Els interessats en inscriure’s, hauran de fer-ho en les oficines de Medi Ambient de l’Ajuntament (Ronda les Muralles, 42). També es pot sol·licitar més informació enviant un correu electrònic a deniaviva@ayto-denia.es o al telèfon 96646 70 61. Tindran prioritat en la inscripció les persones desocupades o en risc d’exclusió social.

El programa, que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient i la Diputació d’Alacant, s’inscriu en l’Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020 de la Regidoria de Medi Ambient, dins del Pla d’Acció Local <>, base la iniciativa Dénia-Ciutat UNESCO Creativa de la Gastronomia.

Vore detall
18/09/2017

La campanya “Recicla els teus aparells” arriba a Dénia per a conscienciar a la població sobre la importancia del reciclatge

Divendres pròxim, 22 de setembre, arriba a Dénia “Recicla els teus aparells”, una campanya impulsada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la necessitat de reciclar, de manera correcta, els aparells elèctrics i electrònics.

Un equip d'informadors, identificats amb la imatge de la campanya, recorrerà la localitat mitjançant bicicleta amb remolc per a informar i arreplegar tots els aparells elèctrics i electrònics de menys de 20cm en desús que els veïns tinguen en les seues llars. En aquest sentit, es pretén evitar que els aparells acaben en els contenidors convencionals amb l'alt grau de contaminació que això comporta.

Amb la finalitat d'incentivar la participació entre els ciutadans, es lliuraran premis in situ a tots els veïns que dipositen els seus aparells en els remolcs, a més de sortejar un Ipad Mini 4 a través de la pàgina de Facebook @reciclatusaparatos.

La campanya ha sigut impulsada per la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb les majors plataformes del sector, i ja s'ha desenvolupat amb èxit en altres municipis de la Comunitat Valenciana. Com a dada, en la seua primera edició l'any passat, es van arreplegar més de 3 tones de RAEEs.

El regidor de Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha aplaudit la iniciativa i anima als ciutadans de Dénia a participar en la mateixa “donat que tots guanyem, contribuint a millorar el nostre present i futur mediambiental”.

Vore detall

Uso de cookies de deniaviva.com

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y la experiencia de uso de este sitio web. Al continuar con la navegación entendemos que se acepta nuestra política de cookies.

ACEPTAR